single.php

Windenergie

Een op maat gemaakte Turbine Plus Polis van PMP biedt optimale dekking tegen schade aan of door uw windturbine(s).
Contact opnemen

Windenergie / windturbines

De keuze voor het verzekeren van windturbines kan niet eenduidig uitgelegd worden. De juiste verzekering kiezen is een kwestie van het juist interpreteren van de klantwens en rekening houden met de juiste variabelen.

Bij PMP Duurzaam Verzekeren zien wij het vinden van de juiste verzekering voor uw windturbines als een uitdaging. Een uitdaging die we met plezier aangaan waarbij het doel is om samen met u tot het juiste product te komen. Wij maken daarbij geen onderscheid tussen een enkele windturbine of een compleet windmolenpark.

Een van de grootste uitdagingen die wij tegenkomen in de verzekeringen van windturbines zijn de voorwaarden die gesteld worden door onder andere de financiers.

Het komt vaak voor dat wij pas op een laat stadium betrokken worden bij de verzekering van de windturbines. Zonde natuurlijk, want vaak zijn dan de overeenkomsten met de leveranciers vaak al getekend. Het probleem is dan dat er vaak nog een noodzaak kan zijn voor aanvullende verzekeringen die in de praktijk dan wel benodigd zijn, maar die ook gelijk in het contract opgenomen hadden kunnen worden. Contracten die gepaard gaan met (onacceptabele) beperkingen en eisen door fabrikanten en/ of exploitanten zien wij regelmatig voorbij komen. Financiers en verzekeraars kunnen zich vaak niet vinden in deze voorwaarden en vragen van u op eigen kosten een LIA ’er  (Lenders Insurance advisor) in te schakelen. De advisor kijkt naar het contract en draagt zorg dat de belangen van de financiers en verzekeraars optimaal afgedekt zijn.

 

Cascoverzekering

De cascoverzekering dekt schade aan uw elektrische installaties en infra. Zelfs als de schade door uw eigen schuld ontstaan is.

Exploitatieverzekering

De exploitatieverzekering dekt schade in de vorm van gemiste opbrengst door een defect tijdens een gedekte cascoschade.

Aansprakelijkheidsverzekering

De aansprakelijkheidsverzekering dekt schade die uw elektrische installatie heeft veroorzaakt.

 

Wij adviseren het om zelf de regie binnen het project te bewaren. Bij veel projecten adviseren wij om zelf een onafhankelijke LIA ‘er aan te stellen.

Zij kijkt vanuit het financieringsoogpunt naar alle contracten en zorgt ervoor dat uw belangen goed afgedekt zijn en zal advies geven voor aanpassing van de MSA en TSA contracten met de fabrikanten alsmede op en over de aansluitende verzekeringspolissen. Uw belang staat hierbij voorop. Onze dienstverlening is afgestemd om tot een polis te komen die in alle opzichten is afgestemd naar uw wensen. Zorg dragen dat alle overeenkomsten worden getekend onder voorwaarden die in uw voordeel liggen is het doel. Een polis die de risico’s goed afdekt (in de aanvullende verzekering) zodat deze met het volste vertrouwen bij de financiers kan worden neergelegd voor beoordeling. Zo zijn de kosten en de risico’s beperkter en het financieringsproces gaat sneller.

Bij PMP Duurzaam Verzekeren bieden we:

✓ Persoonlijk contact
✓ Afstemming naar uw project en wensen
✓ Maatwerk
✓ Onafhankelijkheid

Wij gaan voor een duurzame toekomst en bereiken door met u een duurzame relatie op te bouwen. Neem gerust contact met ons op, samen bespreken we uw mogelijkheden.

Contact opnemen